RECENTLY VISITED
CONTACT INFO
  • Address:
  • Phone:
  • Email:

DEKLARAT

DEKLARAT

Prshndes miratimin m 17 Qershor 2011, t Rezoluts s Kshillit mbi t Drejtat e Njeriut t Organizats s Kombeve t Bashkuara mbi shkeljen e t drejtave t individeve pr shkak t orientimit seksual dhe identitetit gjinor. Rezoluta krkon nga Komisioni i Lart i t Drejtave t Njeriut prgaitjen e nj studimi q do t synoj: - Identifikimin e legjislacionit dhe praktikave diskriminuese dhe t akteve t dhuns bazuar n orientimin seksual dhe identitetin gjinor, - Mnyrn si aktet nderkombtare mund t mbrojn komunitetin nga aktet e dhuns. Shqipria e ka mbshtetur kt rezolut. Komisioneri n kuadrin e plotsimit t 12 Rekomandimeve t BE-s sht pjes e Grupit Ndrinstitucional pr rishikimin e legjislacionit me synim mbrojtjen e t drejtave t Komunitetit LGBT. KOMISIONER Irma BARAKU